school_logo.jpg
prominent_logo.png

HVO- GVO & IVO


HVO

Ik ben Sarina Roseboom en geef op verschillende scholen HVO- lessen in groep 5, 6, 7 en 8. Tijdens de HVO lessen worden de kinderen begeleid bij het ontwikkelen van een eigen waardebesef en een persoonlijk levensbeschouwlijk kompas. Centraal in deze lessen staat het zoeken van de kinderen naar wie ze zijn, wie de ander is, wat mensen (overal in de wereld) met elkaar verbindt en wat de kinderen willen, denken, voelen en vinden.

Het bezig zijn met levensbeschouwing en kinderen loopt als een rode draad door mijn leven. Op vrijdagmorgen geef ik de kinderen van Uniek HVO lessen. Mocht u vragen hebben of meer willen weten, bent u van harte welkom.

 

GVO lessen

Ik ben Joke Willemsen, vakdocent GVO en geef op vrijdag Godsdienstig Vormings Onderwijs aan groep 5, 6, 7 en 8. In deze facultatieve lessen worden Bijbelverhalen gebruikt om de kinderen ermee kennis te laten maken en op zoek te gaan naar wat de boodschap van deze verhalen voor hun eigen levensvragen kan zijn.

Omdat onze cultuur gebaseerd is op de christelijke traditie is het van meerwaarde voor een kind om te weten waarom er bijv Kerst, Pasen en Pinkestern gevierd wordt en wat geloven voor iemand kan betekenen. Ook wordt in deze lessen aandacht besteed aan andere godsdiensten zodat er begrip en respect kan groeien voor de naaste.

 

IVO lessen

Dag, allemaal,

Graag stel ik me op deze site aan u voor. Mijn naam is Arzu Sahin Alan en mag op obs Uniek werken als vakdocent IVO (Islamitisch Vormingsonderwijs) Deze lessen worden in het Nederlands gegeven en niet in het Arabisch. Het doel is de leerlingen te helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige denkende mensen, die open staan en respect hebben voor andersdekenden en gelovigen, zonder verbinding met eigen identiteit te verliezen.

 

Contactgegevens

Openbare basisschool Uniek

Nicolaas Maesstraat 7

6717 ST Ede

0318-636179

uniek@proominent.nl

Download onze app!

U kunt nu de app downloaden.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent